fredag 1 juli 2011

Vad säger Liten?


Än så länge har vi inga söta syskonbilder att visa upp. Vi tar det lite lugnt med Liten som ju, fortfarande, är just liten och har blivit lite orolig över alla förändringar. I morse fick Lillasyster sin första puss av storebror när vi visade honom att så kan man göra. I eftermiddags klappade han henne alldeles själv, och mycket försiktigt. Tidigare har han mest försökt slå till henne. Det är inte så lätt att bli storebror när man är liten.

4 kommentarer:

Kronärtskocka sa...

Så man önskar att man kunde förklara för dem innan, men det är ju helt konstigt att det kommer en ny människa från magen! Inte lätt med alla förändringar... ( Själv bet jag min bror- och mamma bet spontant mig!)

Anna sa...

Fast det där var en gullig bild tycker jag!

Förstår att det är en stor förändring för en liten att det plötsligt dyker upp en ännu mindre i familjen. Men jag antar att han snart inte kommer minnas något annat än att Lillasyster finns där. Även om det förstås fortfarande kan vara jobbigt för honom på många sätt, så är det i alla fall inte nytt, annorlunda och främmande längre.

Vi får ju samma åldersskillnad på våra, så det är extra spännande att höra om era funderingar och strategier, och Litens reaktioner.

Just det, vi är förstås lite nyfikna på Lillasysters riktiga namn också...

Marlene (Fd Ensamma Mamman) sa...

Robert var knappt 17 månader när Tobias föddes. När han var med på ultraljudet i v31 frågade läkaren vad han helst ville att det skulle bli och R svarade "Hund".
Men redan på BB var han storebror trots sin ringa ålder och sedan dess har han dyrkat sin lillebror. Nog har det varit slagsmål, men killarna har alltid varit väldigt tighta vilket jag tror beror en hel del på den lilla ålderskillnaden.

Fröken H sa...

Kronärtskocka: Man önskar ju det! Hoppas Liten inte biter Lillasyster...

Anna: Precis, snart minns han ju inte livet utan Lillasyster. Han verkar ju vara i en ålder där det händer mycket överlag också.

Marlene: Kul att höra!