tisdag 12 oktober 2010

Läraryrkets baksida

Kallas skolfotografering. Alla kollegor uppställda till foto kl 8 i morse. Alla tillpiffade och fina. Utom jag då. Eller, i ärlighetens namn är jag inte helt säker på att de manliga kollegorna hade överansträngt sig (män är ju naturligt vackra, eller hur var det?) men jag var helt klart den enda läraren av honkön som stod där osminkad och ostylad i en urtvättad tröja.

6 kommentarer:

Marlene (Fd Ensamma Mamman) sa...

Det spelar väl ingen roll! Det kallas "naturlig" :-) Det är sån du är - take it och leave it!

Fröken H sa...

Så sant, sant! :)

Mika sa...

Hejja dig! Du skulle komma till vårat skolfoto, med 4 timmars dans precis innan och ytterligare 2 timmar till så fanns det inte en chans i världen att fixa till sig. Så där stod vi, 21 tjejer, högröda i ansiktet och svett i pannan ;)
Men skolfoton är väl bäst i natura, då känner man ju igen personerna bättre senare! :)

Fröken H sa...

Så sant, så sant Mika! (Å andra sidan upplyste en elev mig om att fotoföretaget förra året hade retuscherat bort just finnar och röda ansikten så ni kanske klarar er...)

Cia sa...

Själv brukar jag vara osminkad, ostylad och dessutom blek som det allra blekaste lakan. Har försökt skylla på märklig ljussättning, men efter 8-9 år x 2 foton (lärarfotot + klassfotot) så inser ju till och med jag att det vore osannolikt att den vita spotlighten ständigt skulle vara riktad mot just mig.

Fröken H sa...

Haha, nä, det vore ju nåt det! Likblek var för övrigt nåt jag var också. Hjälper ju inte när de lägger skolfotot i oktober...