måndag 7 juni 2010

Äntligen är han min! (även i lagens namn)

"Slutgiltigt beslut: Tingsrätten lämnar xx (dvs mig) tillstånd att adoptera xx (dvs Liten). xx är därmed xx:s och xx:s (dvs Ks) gemensamma son."

Nog för att jag tycker att hela grejen är galen att jag ska behöva adoptera min egen son, som K och jag tillsammans har satt till världen (gifta är vi dessutom!), men det blir i alla fall ett stort YIPPIEE, YIPPIEE, TJOHOO, TJOHOO och en gigantisk lättnadens suck idag.

8 kommentarer:

Cia sa...

Grattis till det juridiska föräldraskapet! :D
Hur långe sedan var det nu ni skickade in ansökan?

presens sa...

Åh, grattis! Vår adoption gick igenom i slutet av mars, och i förra veckan blev äntligen faderskapsutredningen klar också. Jag är också fortfarande sur över att det behövdes.

Regnbågsmammorna sa...

Hej, grattis. Jag är lite intresserad av det där eftersom vi också kommer att behöva göra en sådan, hur lång tid tog det? Hur har det funkat med mammadagar på FK under tiden du inte varit "laglig" mamma till barnet? Var bor ni? Stor eller liten stad? Känns som att det kan spela in ibland. Du får gärna svara i kommentar hos oss eller maila oss på regnbagsmammorna@gmail.com

Kronärtskocka sa...

Grattis! Så härligt för er alla tre!

Fröken H sa...

Cia: vi hade vårt första möte med soc i slutet av december och skickade in adoptionsansökan i början av februari, men fick ju komplettera den några veckor senare. Ärendet var uppe i stadsdelsnämnden 23 april.

Presens: Grattis i efterskott om jag inte grattat tidigare! (Så ni fick igenom adoptionen innan faderskapsutredningen var klar?).

Regnbågsmammorna: Liten blev ju 6 månader igår men man kan väl säga att vi började ca 28 december, även om vi hade haft kontakt med soc lite innan per telefon. Så strax över 5 månader.

Tillfällig föräldrapenning ("pappadagarna") var inga problem alls att ta ut, vanliga föräldradagar har min fru fått avstå till mig så att jag kunde plocka ut dem innan jag blev vårdnadshavare. Sen har det funkat hur bra som helst, enda krånglet har varit att jag inte kan använda nättjänsten för att begära föräldrapenning förrän jag är juridisk förälder. Tillfällig penning gick däremot att begära via nätet. Vi bor i Stockholm på Södermalm. Lycka till med allt!

Kronärtskocka: tack!

mamma jakeline sa...

Grattis gumman! Kram till hela familjen från oss alla! :)

Marlene (Fd Ensamma Mamman) sa...

Härligt! Grattis! Tänk att det ska ta sån tid...

Malin (FruL) sa...

Grattis från oss också! Fånigt ja, men förstår att det känns bra!