onsdag 24 augusti 2011

Lillasyster firar 2 månader och Liten börjar dagis


Som ni ser kan hon le riktigt fint nu. Hennes nya grej är att sova så lite som det bara går på dagarna, fast hon är trött. Som tur är sover hon i alla fall på nätterna.

Liten hade premiär på dagis idag med hyfsat resultat. Mamma K var ju med hela tiden så det var ju lugnt och roligt att leka med alla leksakerna. Däremot jobbigt när andra barn kom och tog hans grejer och drog honom i håret. Enligt K sa vissa föräldrar till sina barn och andra inte. Jobbigt det där. Liten försöker sällan ta tillbaka grejerna och tar nästan aldrig något från någon annan. Ska man vara glad eller ska man försöka få honom att bli tuffare?

4 kommentarer:

Anna sa...

Förhoppningsvis ska väl pedagogerna ha koll på barnen och leken och ta hand om sådana situationer? Man kanske kan flagga upp för dem hur Liten är?
Frans är väldigt försynt och säger inte heller ifrån även om andra barn blir hårdhänta eller tar saker ur hans händer. Blir kanske diplomater av våra pojkar. ;-)

mamma jakeline sa...

Så var E också i början. Väldigt snäll och gjorde inte en fluga förnär... Men nu är ALLT hans och han tar det han vill ha. Vilket kan vara väldigt frusterande för en annan, så man får vara på honom och snällt säga till honom att lämna tillbaka det han slet ur det andra barnets hand och förklara att han blir ju skitsur när någon tar det han leker med.

Tror man får ta någon gyllene medelväg helt enkelt... Hur lätt är det? Hoppas att det kommer gå bra på förskolan i alla fall. :)

Fröken H sa...

Anna: Ja, man hoppas ju att de har koll... Ska absolut ta upp det med pedagogerna. Så Frans är likadan? :) Men diplomat blir ju bra! ;)

Maria: Så E har hamnat i min-min-fasen? :) Liten lär väl hamna där han med till slut...

mamma jakeline sa...

Min, min, och näääe-fasen! Du vet det där trotset som aldrig verkar gå över... :P

Härliga ungar!