torsdag 7 april 2011

"Akta dig så att flickan kan åka"

Ja, "flickan" är Liten förstås. Jag bryr mig inte om folk tror att Liten är en flicka, men jag blir rätt trött på att folk tvunget måste säga "flickan" eller "pojken" om barn de inte känner, utifrån en bedömning av kläder och hår. Varför inte bara säga "barnet?"

PS. Liten hade inte hårspännet på sig...

2 kommentarer:

Andrea sa...

Jag kan inte annat än att hålla med! Varför är det så ofantligt viktigt att veta om det är en flickan eller pojke?! Ibland har jag god lust att svara "Hen har inte bestämt sig än" när någon frågar.. Men när det kommer till krita är jag alldeles för tråkig. Det händer ganska ofta att folk tror att M är en flicka. Bäst var ändå när han hade på sig ett par bruna gubbhängslebyxor, en brun och blårutig skjorta och ett par rosa strumpor. Det enda vi fick hör hela dagen var varianter av "Vilken söt flicka" av okända vi träffade. Jag fascineras över rosas makt över i princip allt. Undrar om folk hade sagt "Vilken söt pojke" om jag tagit på honom en lila klänning med ett par blå strumpor till?

Fröken H sa...

Hihi, nä, de blå strumporna hade nog inte haft samma effekt... Tänk att det bara MÅSTE vara en flicka om barnet bär rosa strumpor. Galet!